Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 500 g Kartoffeln, mit Schale
- 100 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei
- 50 g Weichweizengrieß
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 961 kJ / 229 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wiener Schnitzel mit Sahnemöhrchen und Herzoginkartoffeln
1 godz. 30 min
Apfelrotkohl aus dem Glas
1 Std. 20 Min
Kartoffelpuffer
20 min
Reibekuchen
45 Min
Sauerbraten
72 Std.
Erdäpfelkroketten
3h 50min
Lammrollen mit Bayrisch Kraut und Kartoffel-Blini
1 godz. 10 min
Apfelrotkohl
1 godz. 10 min
Schwarzwurzeln mit Curry-Hollandaise
1 Std.
Glasierter Schinkenbraten mit Herzoginkartoffeln und Romanesco
3h 30 phút
Schupfnudeln
2 Std.
Thüringer Klöße mit Rahmchampignons (Thüringen)
1 Std.