Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de aceite de oliva
- 1 conejo entero (1000-1200 g) troceado y salpimentado
- 200 g de cebolla en cuartos y desgajada
- 100 g de zanahorias en rodajas de 5 mm
- 3 hojas de laurel secas
- 3 dientes de ajo, sin pelar
- 1 cucharadita de pimienta negra en grano
- 300 g de agua
- 100 g de vinagre
- 100 g de vino blanco
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1600 kJ / 383 kcal
- Białko
- 31.27 g
- Węglowodany
- 3.84 g
- Tłuszcz
- 26.94 g
- Błonnik
- 1.06 g
Alternatywne przepisy
Conejo a las finas hierbas
50 min
Conejo picante con cebolla roja y cerveza
45 min
Conejo a la huertana
45 min
Conejo a la mostaza
50 min
Conejo en doble cerveza
5 Std.
Conejo con aceitunas negras y alcaparras
50 min
Picantones a la cerveza
2h
Conejo guisado
30 min
Conejo al chilindrón
1h
Codornices en escabeche de boletus
25h
Conejo a la cazadora
50 min
Conejo al tomillo
45 min