![Pane multicereali Pane multicereali](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E82CADA6-E742-4061-A0D5-A66CAB59FB96/Derivates/20BE6465-4C78-4B9C-B5A8-386EDD145BEA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preimpasto
- 200 g di acqua
- 10 g di yogurt al naturale (2 cucchiaini)
-
½
cucchiaino raso di lievito di birra disidratato
lub 10 g di lievito di birra fresco sbriciolato - 1 cucchiaino di zucchero
- 200 g di farina di forza
Secondo impasto
- 10 g di burro
- 100 g di farina di forza
- 50 g di farina di farro
- 50 g di farina di mais fioretto
- 50 g di farina di soia
- 50 g di farina di grano saraceno (macinata fine)
- 50 g di farina di segale
-
4
cucchiai di olio extravergine di oliva
lub 2 cucchiai di strutto - 1 cucchiaino di sale
- 350 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fette
- Kalorie
- 1627 kJ / 389 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan brioche integrale
21 Std. 45 Min
Pane all'orzo
2h 45min
Pane al rosmarino
10h 55min
Pane integrale in cassetta
4h
Pane di segale
3h 20 min
Pane rustico
2h
Pane di grano saraceno
2 godz. 35 min
Pagnotta di farro e semi di zucca
3 Std. 40 Min
Pane rustico ai semi
1h 30min
Pane ai cereali con i semi
3 Std. 10 Min
Pane pugliese
29h 20min
Pagnotta casereccia
5h 10 min