Pane multicereali

Pane multicereali

3.0 6 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 17 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Preimpasto
  • di acqua
    200 g
  • di yogurt al naturale (2 cucchiaini)
    10 g
  • di lievito di birra disidratato
    ½ cucchiaino raso
    10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di farina di forza
    200 g
Secondo impasto
  • di burro
    10 g
  • di farina di forza
    100 g
  • di farina di farro
    50 g
  • di farina di mais fioretto
    50 g
  • di farina di soia
    50 g
  • di farina di grano saraceno (macinata fine)
    50 g
  • di farina di segale
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    4 cucchiai
    2 cucchiai di strutto
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di acqua
    350 g

Wartości odżywcze na 1 fette

Kalorie 389 kcal / 1627 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 65.3 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...