Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preimpasto
- 200 g di acqua
- 10 g di yogurt al naturale (2 cucchiaini)
-
½
cucchiaino raso di lievito di birra disidratato
lub 10 g di lievito di birra fresco sbriciolato - 1 cucchiaino di zucchero
- 200 g di farina di forza
Secondo impasto
- 10 g di burro
- 100 g di farina di forza
- 50 g di farina di farro
- 50 g di farina di mais fioretto
- 50 g di farina di soia
- 50 g di farina di grano saraceno (macinata fine)
- 50 g di farina di segale
-
4
cucchiai di olio extravergine di oliva
lub 2 cucchiai di strutto - 1 cucchiaino di sale
- 350 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fette
- Kalorie
- 1627 kJ / 389 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4 Std.
Panini alle erbe
3 Std. 5 Min
Pan brioche integrale
21h 45min
Pane integrale con muesli
4 Std.
Pane all'orzo
2 godz. 45 min
Pane rustico
2 Std.
Preimpasto per pane
24h 30 min
Pane di soia con i semi (vegan)
5h
Pane al rosmarino
10h 55min
Pane toscano con lievito madre
5h
Pane di grano saraceno
2h 35min
Pagnotta casereccia
5óra 10p