![Pane al rosmarino Pane al rosmarino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C3F919F4-045C-4986-B708-51E77115996A/Derivates/1DB09CEA-DFB4-41F8-905F-5B90F819D485.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi, lavati e asciugati
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di acqua tiepida
- 15 g di lievito di birra fresco
-
10
g di malto di orzo
lub 10 g di zucchero - 200 g di farina di forza
- 300 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
- 8 - 10 foglia di castagno, lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 708 kJ / 169 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane di grano saraceno
2ч. 35 мин.
Pane multicereali
17h 30min
Pane tipo ciabatta
26h
Panini noci e uvetta (di Erica Liverani)
4 Std. 50 Min
Pane alla birra
4h 55min
Corona bordolese
5h 20min
Pane all'orzo
2h 45min
Pane integrale con muesli
4h
Baguette tradizionale
15h 35min
Pane con farina di mais
5 godz. 5 min
Pagnotta al rosmarino
3h 30min
Preimpasto per pane
24sa 30 dk