Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di uva rossa senza semi (tenere da parte 10 acini interi)
- 2 g di agar agar
- 250 g di panna (min. 30% di grassi), molto fredda
-
100
g di formaggio roquefort a pezzi (2 cm)
lub 100 g di formaggio a pezzi (2 cm) - 1 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g di gherigli di noci
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1467.3 kJ / 350.7 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 319.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Antipasto di alici agli agrumi
2 Std. 10 Min
Palline al prosciutto
1h 30 min.
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20 min.
Bicchierini prosciutto e melone
3h 25 min
Bicchierini ai tre peperoni
55 min.
Gelato al caramello salato
8h 25 min
Mousse di baccalà
45 min.
Crema al mango (di Luca Montersino)
30min
Bruschetta terra e mare al piccante
35min
Chutney di zucca
1h 10 min.
Cheesecake al pesto genovese
9 godz.
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 min