![Bavarese di Roquefort con uva e noci Bavarese di Roquefort con uva e noci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6E465555-CB58-4894-8475-1B7804D22840/Derivates/8F267787-05C6-400B-B400-F4FA96578C8E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di uva rossa senza semi (tenere da parte 10 acini interi)
- 2 g di agar agar
- 250 g di panna (min. 30% di grassi), molto fredda
-
100
g di formaggio roquefort a pezzi (2 cm)
lub 100 g di formaggio erborinato a pezzi (2 cm) - 1 pizzico di pepe macinato
- 70 g di gherigli di noci
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1437 kJ / 346 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bigné al Gorgonzola ricoperti di cioccolato
1h 25min
Biscotti salati ai funghi e semi di canapa
1 Std. 30 Min
Biscottini sandwich salati
1 Std. 30 Min
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9h
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1j
Bicchierini prosciutto e piselli
35min
Cantucci al rosmarino
1 Std. 30 Min
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2j 25 menit
Ananas al cartoccio
1j
Bignè al formaggio
1 Std. 5 Min
Cous cous piccante alla menta con frutta e verdura
40min
Gelato al pomodoro e basilico su bruschetta
10 Std. 20 Min