![Torta al cioccolato e peperoncino Torta al cioccolato e peperoncino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/62DD52A8-8316-48AE-A545-541062C54A84/Derivates/c9250459-89f0-4144-b86c-e9ffcb154b8e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di cioccolato fondente a pezzi
- 130 g di burro morbido a pezzi
- 6 uova, gli albumi e i tuorli separati
- 150 g di zucchero
- 2 cucchiaini di peperoncino in polvere
- 70 g di succo d'uva fragola o di altra uva
- 20 g di cacao in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1863 kJ / 445 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di carote
1 Std. 10 Min
Torta pazientina
3 godz. 55 min
Creme brûlée (senza lattosio)
25 Min
Cheesecake delle feste
4 Std. 30 Min
Torta Donizetti
1h
Crema al moscato di Terracina con meringhe e frutta candita (di Francesca Romana Barberini)
30min
Torta sabbiosa
50 Min
Torta di limone destrutturata
40p
Torta al limone
55 min
Crostata al limone
1 Std. 15 Min
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 Min
Torta friabile ai frutti di bosco
2h 55min