Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 tuorli
- 300 g di zucchero
- 300 g di vino dolce liquoroso, tipo Primitivo di Manduria
- 500 g di latte intero
- 500 g di panna (35% di grassi)
- 1 cucchiaio di glucosio in polvere
- 1 cucchiaio di agar agar o di farina di carrube
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato al cioccolato
12h
Bon bon con liquore all'arancia
2h 20min
Vasetti di gelato alla panna cotta con mirtilli
11 Std. 40 Min
Gelato al pane
8 Std. 30 Min
Hot Fudge
20 Min
Gelato al cioccolato bianco
10h 20min
Yogurt fresco
11 godz. 10 min
Gelato alla vaniglia
12h
Semifreddo alla panna con lamine di cioccolato
8 Std. 45 Min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6 godz. 30 min
Gelato allo yogurt
10h 20min
Gelato veloce alla frutta
10min