![Gelato al Primitivo di Manduria Gelato al Primitivo di Manduria](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5C7E2BBA-8AF3-4977-8D8E-DD7D75FC73A5/Derivates/C3051AFB-97CB-4525-AE01-9B70DAFD25DF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 tuorli
- 300 g di zucchero
- 300 g di vino dolce liquoroso, tipo Primitivo di Manduria
- 500 g di latte intero
- 500 g di panna (35% di grassi)
- 1 cucchiaio di glucosio in polvere
- 1 cucchiaio di agar agar o di farina di carrube
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato alla vaniglia
12 Std.
Meringhe al caramello con crema inglese
30min
Gelato al miele
8sa 15 dk
Granita al Mojito
10 min
Cocktail tropicale
10 min
Gelato al ginseng
10h 30min
Gelato al cardamomo e cioccolato bianco
10h 30min
Mousse alla liquirizia
3 Std. 30 Min
Frozen yogurt arachidi e miele
10ч. 20 мин.
Gelato al latte e mango
10 min
Gelato pistacchio e mandorle
8óra 30p
Gelato all'ananas al profumo di agrumi
8h 20 min