Urządzenia i Akcesoria
Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
100 g orzechów laskowych
-
200 g czekolady mlecznej pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g rumu
-
mieszane owoce, świeże pokrojone na kawałki, np. jabłka, brzoskwinie, truskawki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
33.6 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
1723.7 kJ /
412 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
15.1 g
Węglowodany
23.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gorąca czekolada z wanilią
15p
Deser z solonym karmelem
1óra
Deser z płynną białą czekoladą
3óra
Bombardino
15p
Sos czekoladowy
20p
Kawowy crème brûlée
2óra 45p
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25p
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2óra 30p
Sos ze słodkiego cherry
20p
Gorąca biała czekolada
15p
Fondant czekoladowy w kokilkach
35p
Gorąca czekolada
10p