Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką

Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką

4.7 39 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji

Składniki

  • 100 g orzechów laskowych
  • 200 g czekolady mlecznej pokrojonej na kawałki
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 30 g rumu
  • mieszane owoce, świeże pokrojone na kawałki, np. jabłka, brzoskwinie, truskawki, do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 33.6 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 1723.7 kJ / 412 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Węglowodany 23.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...