Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 5 łodyżek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 łodyżek szczypiorku, świeżego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 2 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 504.9 kJ / 120.7 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 157.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Masło ziołowe
15min
Pasta śródziemnomorska
15min
Masło ziołowe z nerkowcami
1h 10min
Sos jogurtowo-miętowy
5 min
Serek ziołowy
48h 15min
Marchewkowe nachos z guacamole (TM5)
1h 10min
Serowe paluchy i pesto z naci marchewki
1h 50min
Marchewkowe nachos z guacamole (TM6)
1h 10min
Pikantny dip serowy
20 Min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 Min