Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes
- 10 g d'huile d'olive
- 330 g de raisin blanc, égrainé
- 1 c. à café de graines de sésame
-
1
c. à soupe de sirop d'agave
lub 1 c. à soupe de sirop d'érable - 15 g de beurre demi-sel
- 500 g d'aiguillettes de canard
- 30 g de vin blanc sec
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1297.3 kJ / 309 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 246.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filet mignon Douanier Rousseau
50min
Dinde au romarin, dattes et blé à l'orange
40min
Porc aux abricots secs
55min
Magret de canard à la cerise
50min
Travers de porc à la bière
1j 55 menit
Poulet au citron vert, figues et mozzarella
35 Min
Brochettes de filet mignon à l'ananas
1h 40min
Canard aux amandes
40min
Magrets rôtis au pomélo, purée de céleri
2h
Poulet aux pommes façon Vallée d’Auge, riz noir complet
1h
Filet mignon aux herbes, mousseline de carottes
1h
Sauté de poulet au potimarron et aux agrumes
40min