Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de stilton, coupé en morceaux
- 6 tranches de pain de campagne, toastées
- 6 tranches de jambon blanc
- 70 g de fécule de maïs
- 200 g de bière, brune ou ambrée de préférence
- 3 c. à soupe de moutarde
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à soupe de sauce Worcestershire
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 744.2 kJ / 416.5 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 1296.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blinis au sarrasin et au maïs, saumon mariné
1h 40min
Travers de porc à la bière
1h 55min
Salade de haddock, mâche et pomme de terre
45min
Soupe à l'oignon
50min
Travers de porc "spécial sauce"
1h 40min
Rillettes de porc au cidre
2 Std.
Soupe de mojettes et jambon de Vendée
13hod. 10min
Œuf mollet aux asperges
1 Std. 20 Min
Soupe à l'oignon
1h
Filet mignon Douanier Rousseau
50min
Welsh rarebit
30min