
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g migdałów, blanszowanych
- 1000 g wody mineralnej, niegazowanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 221.3 kcal / 925.7 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Sód
- 17.1 mg
Alternatywne przepisy
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30 min
Masło migdałowe
10 min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Napój sojowy
12 godz. 30 min
Waniliowy napój ryżowy
1 godz.
Napój kokosowy
10 min
Napój z orzechów nerkowca
10 min
Napój migdałowy z daktylami
1 godz. 20 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Mąka kokosowa
4 godz.
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 godz. 10 min
Masło orzechowe
5 min