Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lamb Curry
- 20 g olive oil
- 2 - 3 garlic cloves, halved, to taste
- 200 g brown onions, cut in wedges
- 1 tsp fresh root ginger, grated
- ½ fresh red chilli, deseeded, cut in pieces
- 2 tsp cumin seeds
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp chilli powder
- 1 tsp garam masala
- 10 g fresh coriander, cut in pieces
- 40 g tomato purée
- 60 g flaked almonds, toasted
- 650 g lamb meat for stewing, boneless, diced (4 cm)
- 1 tsp fine sea salt
- 400 g coconut milk
Cucumber Couscous
- 350 g couscous
- 350 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g cucumber, diced (1 cm)
- 60 g flaked almonds, toasted
- 5 g fresh coriander leaves
- 5 g fresh mint leaves, plus extra roughly chopped for garnishing
- 30 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4342 kJ / 1037 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 60 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 876 mg
Alternatywne przepisy
Beef Madras
1h 30min
Sticky Chilli Beef
55min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Quick Lamb Dhansak
50min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15 min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Lamb Korma
4h
Butter Chicken
50min
Chicken Saag
50min
Braised Lamb Shanks with Roasted Garlic and Parmesan Mash - Stinco d'agnello con purè di patate all'aglio e parmigiano
3h 20min
Lamb Keema with Peas
1h
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30min