Urządzenia i Akcesoria
Gluten-free Scones with Berry Chia Jam
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
10 pieces
Składniki
Berry Chia Jam
-
frozen mixed berries400 g
-
agave syrup to taste30 - 50 g
-
chia seeds3 Tbsp
Gluten-free Scones
-
gluten-free plain white flour plus extra for dusting350 g
-
gluten-free baking powder1 Tbsp
-
fine sea salt1 pinch
-
unsalted butter cold, diced125 g
-
caster sugar80 g
-
buttermilk180 g
-
dried fruit (opcjonalnie)100 g
-
milk for brushing2 Tbsp
-
Demerara sugar (opcjonalnie) for sprinkling2 Tbsp
-
clotted cream for serving350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
195.4 mg
Białko
6 g
Kalorie
1639.1 kJ /
391.8 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
47.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gluten-free, Vegan Lentil Wraps
3 godz. 40 min
Gluten-free Sponge Cake
1 godz. 10 min
Gluten-free Puff Pastry
1 godz. 30 min
Gluten-free Butter Biscuits
1 godz.
Gluten-free Breakfast Quiche
2 godz. 30 min
Gluten-free Shortcrust Pastry
35 min
Gluten Free Shortcrust Pastry
35 min
Gluten-free Artisan Bread
2 godz. 30 min
Gluten-free Carrot and Orange Cake
2 godz.
Gluten-free Mince Pies
1 godz. 30 min
Gluten-Free Focaccia Bread
1 godz.
Fruit crumble with crème anglaise
1 godz. 10 min