Urządzenia i Akcesoria
Gluten-free Scones with Berry Chia Jam
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
10 pieces
Składniki
Berry Chia Jam
-
frozen mixed berries400 g
-
agave syrup to taste30 - 50 g
-
chia seeds3 Tbsp
Gluten-free Scones
-
gluten-free plain white flour plus extra for dusting350 g
-
gluten-free baking powder1 Tbsp
-
fine sea salt1 pinch
-
unsalted butter cold, diced125 g
-
caster sugar80 g
-
buttermilk180 g
-
dried fruit (opcjonalnie)100 g
-
milk for brushing2 Tbsp
-
Demerara sugar (opcjonalnie) for sprinkling2 Tbsp
-
clotted cream for serving350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
195.4 mg
Białko
6 g
Kalorie
1639.1 kJ /
391.8 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
47.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gluten-free Coffee and Walnut Cake Traybake
1sa
Chocolate Chip Gluten-Free Loaf
1sa 10 dk
Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad
30 dk
Gluten-free Puff Pastry
1sa 30 dk
Gluten-free Blondies
1sa 20 dk
Gluten-free Butter Biscuits
1sa
Gluten-Free Focaccia Bread
1sa
Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1sa 30 dk
Tahini and Beetroot Dip
1sa 15 dk
Gluten Free Shortcrust Pastry
35 dk
Almond and Seed Crackers
45 dk
Cyndi's Gluten-Free Bread
1sa 40 dk