Gluten-free Scones with Berry Chia Jam

Gluten-free Scones with Berry Chia Jam

4.3 9 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
10 pieces

Składniki

Berry Chia Jam
  • frozen mixed berries
    400 g
  • agave syrup to taste
    30 - 50 g
  • chia seeds
    3 Tbsp
Gluten-free Scones
  • gluten-free plain white flour plus extra for dusting
    350 g
  • gluten-free baking powder
    1 Tbsp
  • fine sea salt
    1 pinch
  • unsalted butter cold, diced
    125 g
  • caster sugar
    80 g
  • buttermilk
    180 g
  • dried fruit (opcjonalnie)
    100 g
  • milk for brushing
    2 Tbsp
  • Demerara sugar (opcjonalnie) for sprinkling
    2 Tbsp
  • clotted cream for serving
    350 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 391.8 kcal / 1639.1 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 47.2 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Sód 195.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...