![Gluten-free Scones with Berry Chia Jam Gluten-free Scones with Berry Chia Jam](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5405d275268ac584b9722439db3854b4/Derivates/d79c1e9744f3c893dd04889d11ebf81258256f3a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Berry Chia Jam
- 400 g frozen mixed berries
- 30 - 50 g agave syrup, to taste
- 3 Tbsp chia seeds
Gluten-free Scones
- 350 g gluten-free plain white flour, plus extra for dusting
- 1 Tbsp gluten-free baking powder
- 1 pinch fine sea salt
- 125 g unsalted butter, cold, diced
- 80 g caster sugar
- 180 g buttermilk
- 100 g dried fruit (opcjonalnie)
- 2 Tbsp milk, for brushing
- 2 Tbsp Demerara sugar, for sprinkling (opcjonalnie)
- 350 g clotted cream, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1639.1 kJ / 391.8 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 195.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Artisan Bread
2 Std. 30 Min
Gluten-free Coconut and Raspberry Muffins
1 Std.
Fluffy Free-from Pancakes or Waffles
30min
Christmas Dinner Sausage Rolls
1 Std. 10 Min
Gluten-free Puff Pastry
1 Std. 30 Min
Gluten-free Butter Biscuits
1 Std.
Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1 Std. 30 Min
Cyndi's Gluten-Free Bread
1h 40min
Gluten-free Christmas Pudding
12sa 20 dk
Gluten-free Bacon and Sweetcorn Muffins
55min
Gluten Free Bread
1h 40min
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2h 50min