Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Wasser und mehr zum Kochen
- 2 TL Salz
- 100 g Dinkel
- 100 g Bergkäse, in Stücken
- 100 g Emmentaler, in Stücken
- 120 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt
- 250 g Mehl (siehe Tipp)
- 80 g Hartweizengrieß
- 4 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2707 kJ / 646 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Spinat-Topfen-Nockerl mit Bergkräuterbutter
45min
Kräuter-Palatschinken mit Spargel
35min
Käseknödel mit lauwarmem Gemüsesalat
2h 10min
Karottenspätzle mit Petersilienöl und Radieschensprossen
1h
Bärlauch-Kartoffel-Käse-Spätzle
1h 15min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 Min
Käsespätzle
1h 10min
Kas-Press-Knödel
45min
Erdäpfel-Gnocchi
1h 50min
Spinatspätzle mit Champignonsauce
1h 30min
Semmelknödel mit Porree-Pilz-Ragout
55min
Nockerl / Spätzle
20min