Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Nüsse, ganz, gemischt
- 1 ½ TL Salz
- 70 g Olivenöl
- 3 Knoblauchzehen
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 5 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 1200 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 250 g Feta, abgetropft, am Stück
- 80 g Oliven, grün, entsteint, halbiert
- 320 g Nudeln (z. B. Penne)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3781 kJ / 903 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 1809 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nudeln mit Orangenpesto und Rucola
40 min
Pasta mit Salbei-Butter
40 min
Überbackenes Risotto
50min
Nuss-Bolognese
35 min
Rucola-Feta-Risotto
40 min
Grüne Kokos-Pasta
20min
Nacho-Auflauf
1 godz. 15 min
Walnuss-Schafskäse-Nudeln - Peynirli ve Cevizli Erişte
20min
Ravioli-Lasagne
1 godz.
Feta-Nudeln
30min
Nudeln mit Zucchini-Ricotta-Sauce
30min
Ziegenkäse-Pasta mit Avocado
25min