Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g de fraises fraîches
lub 150 g de fraises surgelées, préalablement décongelées -
30
g de xylitol
lub 30 g d'érythritol - 400 g de lait écrémé
- 2 c. à soupe de son d'avoine
- 60 g de flocons d'avoine
- 100 g de myrtilles (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1426 kJ / 338 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 95 mg
Alternatywne przepisy
Porridge à l'amande
10 dk
Fontainebleau et coulis de fraises
5 Std. 10 Min
Gelées aux fruits et graines de chia
2 godz. 15 min
Riz au lait et coulis d’abricots à la fleur d’oranger
1sa
Pudding de chia, compote poire-cardamome
2 Std. 30 Min
Porridge aux fruits secs et pavot
15 Min
Smoothie bowl à la mangue et au lait d'avoine
15 Min
Cheesecake et coulis de fraises
1h 5min
Yaourt à boire myrtille-gingembre
10 dk
Porridge à la vanille et marrons glacés
1 Std. 30 Min
Perles du Japon, coco et framboises
25 dk
Porridge pomme et flocons d'avoine
30 dk