
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1570 g d'eau
- 250 g de filet de poulet, sans peau coupé en morceaux
- 75 g d'oignon coupé en morceaux
- gingembre frais (2 cm), épluché
- 1 gousse d'ail pelée, fendue et dégermée
- ½ bouquet de ciboulette fraîche ciselé
- 125 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 1 œuf
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de petits pois frais écossés
- 250 g de haricots verts frais éboutés
- 200 g de fèves fraîches écossées
- huile de friture (1 bain d'huile)
- 100 g de pousses d'épinards
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 551 kcal / 2315 kJ
- Białko
- 32 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 41 g