Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 200 g de biscuits secs, type sablés bretons
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 15 g de basilic frais
- 120 g de sucre en poudre
- 30 g de jus de citron vert fraîchement pressé
- 500 g de fromage frais, type Philadelphia
- 500 g de fraises fraîches, et un peu pour la finition
- 5 g de jus de citron jaune
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2184 kJ / 523.5 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 96.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake mangue, fruit de la Passion et citron vert
5h 30min
Salade de style thaï à la vinaigrette aux arachides (végan, sans gluten)
30min
Ananas rôtis, glace à la vanille et chantilly
12 godz. 15 min
Mochi au beurre et son sorbet à l’ananas (Matthew Kenney)
Brak ocen
Cinnamon rolls
3h 20min
Petits muffins à la carotte, glaçage au citron
1h 25min
Orange curd
6 godz. 25 min
Carrot cake et noix de pécan
2h
Carrot cake au miel
1h 15 min
Crumble pommes et fruits rouges
50min
Cheesecake anglais au citron
13hod. 20min
Crumble pommes-framboises
50min