Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Kartoffeln, in Stücken
- 150 g Porree, in Ringen
- 50 g Bärlauchblätter, frisch, halbiert
- 10 g Rapsöl
- 750 g Wasser
- 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- 30 g Crème fraîche
- 2 Prisen Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 10 g Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 422 kJ / 101 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Champignoncremesuppe
20min
Zucchinicremesuppe
25 min
Bärlauch-Leinölaufstrich
15 min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30 min
Gurkencremesuppe
25 min
Bärlauchcremesuppe
30 min
Kohlrabisuppe
30 min
Bärlauch-Aufstrich
15 min
Rotes Zwiebelcremesüppchen
30 min
Rucola-Kartoffel-Suppe
25 min
Bärlauchsuppe mit Lachs
30 min
Kohlrabi-Cremesuppe
35 min