Kartoffel-Sellerie-Suppe mit Garnelen

Kartoffel-Sellerie-Suppe mit Garnelen

4.1 86 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    15 g
  • Knollensellerie in Stücken
    400 g
  • Kartoffeln in Stücken
    150 g
  • Wasser
    600 g
  • Gemüsebrühe (für 0,5 l)
    ½ Würfel
    ½ TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Sahne
    100 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Garnelen, geschält, gegart verzehrfertig
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 8 g
Kalorie 784 kJ / 187 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 4.9 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...