Möhrencremesuppe mit Räucherforelle

Möhrencremesuppe mit Räucherforelle

4.2 73 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
5 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Möhren in Stücken
    500 g
  • Olivenöl
    15 g
  • Wasser
    650 g
  • Gemüsebrühe (für 0,5 l)
    1 Würfel
    1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • frische Thymianblättchen
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Saure Sahne
    100 g
  • Worcester-Sauce
    2 - 3 Spritzer
  • Räucherforellenfilet (100 g), in mundgerechten Stücken
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 103 kcal / 429 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...