Kartoffel-Käse-Suppe

Kartoffel-Käse-Suppe

4.1 485 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

Suppe:
  • Appenzeller in Stücken
    100 g
  • Schalotte halbiert
    1
  • Butter
    20 g
  • Kartoffeln in Stücken
    600 g
  • Wasser
    900 g
  • Weißwein
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
    2 Würfel
  • Sahne
    100 g
  • Muskat
    1 Prise
Einlage:
  • Bacon in Streifen
    100 g
  • Apfel in Spalten
    1
  • Majoran abgezupft
    2 Zweige

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 15 g
Kalorie 1647 kJ / 393 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...