Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Eier (Größe M), zimmerwarm
- 2 Eidotter, zimmerwarm
- 100 g Rosinen
- 20 g Rum
- 120 g Milch
- 30 g frische Germ
- 2 TL Vanillezucker
- 320 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 150 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zucker
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1166 kJ / 279 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 25 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2 godz.
Batzerlgugelhupf
2 Std. 50 Min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Sacher-Gugls
1 Std. 30 Min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 Std. 35 Min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Eierlikörkuchen
1h 10 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 Std. 30 Min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min