Urządzenia i Akcesoria
Gerührter Germgugelhupf
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Eier (Größe M) zimmerwarm2
-
Eidotter zimmerwarm2
-
Rosinen100 g
-
Rum20 g
-
Milch120 g
-
frische Germ30 g
-
Vanillezucker2 TL
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen320 g
-
Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Zucker100 g
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)2 TL
-
Staubzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
25 mg
Białko
6 g
Kalorie
1166 kJ /
279 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gugelhupf
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Osterpinze
2 godz. 30 min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2 godz. 45 min
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2 godz.
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Ölkuchen mit Marillen
1 godz.
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Kärntner Reindling
2 godz. 40 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min