Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Eier, getrennt
- 250 g Milch
- 320 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Salz
- 250 g Butterschmalz, zum Backen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackene Leberknödel
2sa
Hasenöhrl
1h
Bärlauchpalatschinken mit Lammhaschee und Sauerrahmdip
1 godz. 30 min
Germknödel
1h
Gebackener Grießstrudel "Schokobanane"
1h 15min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 Min
Apfelstrudel
1h 20min
Strudelgrundteig
45 min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Topfenstrudel
2sa 10 dk
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min