Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Eier, getrennt
- 250 g Milch
- 320 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Salz
- 250 g Butterschmalz, zum Backen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräutersuppe mit Blätterteigstangerl
50 Min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Gefüllte Zucchini-Erdäpfelpuffer mit "RUPP S´beschte Sortiment"
35 Min
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1h
Brennnessel-Eier-Nockerl
30 Min
Gefüllte Germteigstangerl (vegan)
1 godz. 40 min
Gebackene Hollerstrauben
30 Min
Eierschöberl
1h
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 Min
Kräuterschöberlsuppe
35 Min
Gebackene Holunderblüten
1 Std. 30 Min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 Min