
Urządzenia i Akcesoria
Słodka focaccia z jabłkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 kawałków
Składniki
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
miodu15 g
-
mleka250 g
-
mąki pszennej chlebowej320 g
-
mąki tortowej180 g
-
masła plus dodatkowa porcja pokrojona w płatki, do ułożenia20 g
-
cukru40 g
-
soli1 czubata łyżeczka
-
jabłka (250-350 g), bez gniazd nasiennych, pokrojone w 3 mm krążki2
-
woda do namoczenia jabłek
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do namoczenia jabłek
-
olej do natłuszczenia
-
cukier trzcinowy do posypania
-
kostek lodu10
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
228.7 kcal /
957.1 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
43.5 g
Błonnik
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

FOCACCIA
10 Przepisów
Polska
Polska