Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de gruyère, coupé en morceaux
- 400 g d'eau
- 400 g de courgettes, émincées en fines rondelles
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 150 g de lardons
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1819.2 kJ / 435.2 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20min
Endives au jambon
1h 15min
Tarte au poireau et lardons
2hod. 5min
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1h 10min
Quiche au poireau
55min
Courgette au jambon
1h
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1h
Courgettes farcies
45min
Tartiflette
1h 15min
Gratin de courgette
1h 20min
Gratin de courgettes au curry
1h 5min
Tartiflette aux courgettes
55min