Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 100 g de carotte, coupée en tronçons
- 1 branche de céleri, coupée en tronçons
- 20 g d'huile d'olive
- 150 g de chair à saucisse
- 550 g de viande de bœuf hachée
- 100 g de vin rouge
- 900 g de coulis de tomates maison
- 1 pincée de sucre en poudre
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 feuille de laurier frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 804 kJ / 192 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Penne à la tunisienne
1 godz. 15 min
Bolognaise express
20min
Boulettes de viande à la sauce tomate
3j 40 menit
L'incontournable sauce bolognaise
50min
Brochettes de kefta
55 min
Loubieh (ragoût de haricots verts libanais)
50min
Macaroni à la bolognaise
35min
Penne all’arrabbiata
20min
Spaghetti à la norma
45min
Sauce champignons à la crème et au vin blanc
30min
Sauce napolitaine
1 godz.
Pizza lahmacun à la turque
1 godz.