Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g Semmelbrösel, etwas mehr zum Ausstreuen
- 2 TL Backpulver
- 200 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 6 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- Butter, zum Einfetten
- 20 g Zitronensaft
- 1 Zimtstange, halbiert
- 2 - 3 Gewürznelken
- 400 g Weißwein
- 300 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 5 - 6 EL Schokoladenraspel zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1867 kJ / 446 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelfleck mit Streusel
1 Std. 40 Min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2h
Topinambursuppe, Schmorbraten mit Erdäpfelknödel und Rotkraut; Apfel-Tiramisu
2h 30min
Mostschober
2h
B'soffene Kapuziner
1h
Grammelpogatscherl
1h 10 min.
Gerührter Germgugelhupf
2h
Marilleneis
15 min
Malakofftorte
10h 20min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min.
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10 min.
Eierlikörkuchen
1h 10 min.