Urządzenia i Akcesoria
Weingugelhupf "bsoffene Liesl"
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
12 Stücke
Składniki
-
Semmelbrösel etwas mehr zum Ausstreuen240 g
-
Backpulver2 TL
-
Zucker200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Eier (Größe M)6
-
Salz1 Prise
-
Butter zum Einfetten
-
Zitronensaft20 g
-
Zimtstange halbiert1
-
Gewürznelken2 - 3
-
Weißwein400 g
-
Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt300 g
-
Schokoladenraspel zum Garnieren5 - 6 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5.3 g
Kalorie
1867 kJ /
446 kcal
Tłuszcz
27.7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Węglowodany
44.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gugelhupf
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Oster-Eierlikörkuchen
11 godz.
Beschwipstes Osterei
7 godz. 30 min
Oster Küken - gefüllte Eier
1 godz.
Eierlikörkuchen
1 godz. 10 min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1 godz.
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Omas Schokoladenobstkuchen
55 min
Karottentorte mit Zuckerguss
3 godz. 10 min
Gerührter Germgugelhupf
2 godz.
Rumschnitten
50 min