![Weingugelhupf "bsoffene Liesl" Weingugelhupf "bsoffene Liesl"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8DB83E03-C424-4D57-A9CA-4CAC07EB8FE6/Derivates/098a47c7-e351-419f-97e3-ab41a313e115.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g Semmelbrösel, etwas mehr zum Ausstreuen
- 2 TL Backpulver
- 200 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 6 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- Butter, zum Einfetten
- 400 g Weißwein
- 20 g Zitronensaft
- 1 Zimtstange, halbiert
- 2 - 3 Gewürznelken
- 300 g Schlagobers
- 5 - 6 EL Schokoladenraspel zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1867 kJ / 446 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2 Std.
Spagatkrapfen
11sa 50 dk
Bambas mit Puddingcreme
2h 20min
Mostschober
2 Std.
Gerührter Germgugelhupf
2 Std.
Mohn-Joghurt-Kuchen
2h 20min
Rumschnitten
50 Min
Omas Schokoladenobstkuchen
55 min
Marillenkuchen
1 godz. 10 min
Ribiselschnitten
1 Std.
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min