Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 200 g Butter, in Stücken
- 3 TL Vanillezucker
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 650 g Magertopfen
- 2 EL Rosinen
- 2 EL Semmelbrösel
- 1 Ei (Größe M)
- 50 g Zucker
- 100 g Schlagobers, etwas mehr zum Bestreichen
- 100 g frische Erdbeeren, in kleinen Stücken
- etwas Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1575 kJ / 376 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn ruckzuck
40 min
Topfen-Marillen-Strudel
1 Std. 30 Min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Ribiselschnitten
1 Std.
Topfengolatschen
50 min
Kardinalschnitten
3u.
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10 min
Topfenstrudel
2u. 10min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 Std. 35 Min
Bananenschnitten
3u.