
Urządzenia i Akcesoria
Erdbeer-Topfen-Strudel
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
10 Stücke
Składniki
-
Weizenmehl, griffig etwas mehr zum Bemehlen270 g
-
Butter in Stücken200 g
-
Vanillezucker3 TL
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)2 TL
-
Magertopfen650 g
-
Rosinen2 EL
-
Semmelbrösel2 EL
-
Ei (Größe M)1
-
Zucker50 g
-
Schlagobers etwas mehr zum Bestreichen100 g
-
frische Erdbeeren in kleinen Stücken100 g
-
Staubzucker zum Bestreuenetwas
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
376 kcal /
1575 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Süße Strudel
11 Przepisów
Austria
Austria