Urządzenia i Akcesoria
Somloer Nockerl
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 9 godz.
10 Portionen
Składniki
-
Rosinen100 g
-
Marillenschnaps (z. B. Barack, siehe Tipp)100 g
-
Walnüsse90 g
-
Milch500 g
-
Vanillezucker80 g
-
Eidotter4
-
1 Päckchen Vanillepuddingpulver (für 0,5 l)Speisestärke40 g
-
Eier (Größe M)8
-
Salz1 Prise
-
Feinkristallzucker etwas mehr zum Bestreuen160 g
-
Weizenmehl, universal160 g
-
Kakaopulver3 EL
-
Marillenmarmelade
-
Schlagobers gekühlt250 g
-
Schokosauce zur Dekoration
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
2448 kJ /
584 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kardinalschnitten
3h
Punschkrapferl
1h 5min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45min
Grammelpogatscherl
1h 10min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10min
Rumschnitten
50min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Grammelknödel
1h 30min
Burgenländerkipferl
1h 25min
Malakofftorte
10h 20min
Topfenpalatschinken
1h 30min