Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter, zum Einfetten
- Semmelbrösel, zum Ausstreuen
- 70 g Haselnüsse, ganz
- 170 g Weizenmehl, glatt
- 5 Eier (Größe M)
- 230 g Zucker
- 1 - 2 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 350 g Most (Birnenmost)
- 250 g Orangensaft, gesiebt
- 20 g Zitronensaft
- 1 Zimtstange, halbiert
- Schlagobers, geschlagen (opcjonalnie)
- Beeren, gemischt, frisch zum Garnieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Ribiselschnitten
1h
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Kardinalschnitten
3 Std.
Erdäpfelkas
5 min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10min
Eierlikörkuchen
1h 10min
Bananenschnitten
3 Std.