Urządzenia i Akcesoria
Mostschober
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Semmelbrösel zum Ausstreuen
-
Haselnüsse, ganz70 g
-
Weizenmehl, glatt170 g
-
Eier (Größe M)5
-
Zucker230 g
-
Vanillezucker1 - 2 TL
-
Salz1 Prise
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)1 TL
-
Most (Birnenmost)350 g
-
Orangensaft gesiebt250 g
-
Zitronensaft20 g
-
Zimtstange halbiert1
-
Schlagobers (opcjonalnie) geschlagen
-
Beeren, gemischt, frisch (opcjonalnie) zum Garnieren
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1125 kJ /
269 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Ribiselgelee
55 min
Mohnblume
2 godz. 20 min
Waldviertler Mohnzelten
1 godz. 30 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 godz. 45 min
Kardinalschnitten
3 godz.
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Germknödel
1 godz.
Bananenschnitten
3 godz.
Mini-Schaumrollen
1 godz. 40 min