Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dukatenbuchteln
- 250 g Milch
- 20 g frische Germ
- 50 g Feinkristallzucker
- 1 - 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 6 Eidotter (Größe M)
- 1 - 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 80 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
Kanarimilch und Fertigstellung
- 70 - 90 g Feinkristallzucker
-
50
g Speisestärke
lub 50 g Vanillepuddingpulver - 750 g Milch
- ½ - 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 3 Eidotter
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2161 kJ / 516 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1j 5 menit
Kärntner Reindling
2 godz. 40 min
Gerührter Germgugelhupf
2j
Hirschragout mit cremiger Polenta
2 Std. 20 Min
Zuckerreinkerl
2h 50min
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2 godz. 30 min
Germknödel
1 godz.
Spagatkrapfen
11h 50min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Palatschinken
45 min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 dk