Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Weizen-Vollkornmehl
- 190 g Butter, davon 180 g kalt, in Stücken, und 10 g in kleinen Flocken
- 1 Ei
- 510 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 200 g Rosenkohl, geputzt, halbiert
- 200 g Brokkoliröschen
- 20 g Olivenöl
- 20 g Mandeln, gehobelt
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Stängel Oregano, abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
- 150 g Ziegenfrischkäse (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3113 kJ / 744 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Błonnik
- 9.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüse vom Blech mit Pilzrahmsauce
1 Std. 15 Min
Weißes Schwarzwurzel-Curry mit Hendl und Maisbrot
1 Std. 15 Min
Saurer Tofu mit Wurzelgemüse (vegan)
40 min
Spinat-Brokkoli-Terrine
4 Std. 45 Min
Zucchini-Rosenkohl-Pashtida
1 Std.
Wirsing-Tomaten-Pasta
35 min
Spinattarte mit Zitronen-Confit
1 godz. 30 min
Blumenkohl-Erbsen-Curry
45min
Sellerie-Topfen-Quiche mit Räucherforelle
1h 25min
Porree-Tomaten-Quiche
1h 40min
Wirsingtarte
1 godz. 30 min
Kartoffelpüree mit Spinat und gewürzten Kichererbsen
55 λεπτ.