
Urządzenia i Akcesoria
Herzhafter Rotkohl-Birnen-Strudel
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Birne (200 g), in Stücken1
-
Rotkohl in Stücken400 g
-
rote Zwiebel (ca. 50 g), halbiert1
-
Knoblauchzehen2
-
Rosinen (ca. 10 g)1 EL
-
Butter in Stücken50 g
-
roter Portwein und etwas mehr zum Bestreichen80 g
-
Wasser150 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Zucker2 Prisen
-
Salz1 TL
-
Majoran, getrocknet1 TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Walnüsse, gehackt50 g
-
Ei1
-
Milch2 EL
-
Strudelteig (7 einzelne Blätter), z. B. von Henglein300 g
-
Feta grob zerbröselt150 g
-
Johannisbeer-Gelee50 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
604 kcal /
2529 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
43 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
1022 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Cooler Kohl!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy