Herzhafter Rotkohl-Birnen-Strudel

Herzhafter Rotkohl-Birnen-Strudel

4.3 123 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Birne (200 g), in Stücken
    1
  • Rotkohl in Stücken
    400 g
  • rote Zwiebel (ca. 50 g), halbiert
    1
  • Knoblauchzehen
    2
  • Rosinen (ca. 10 g)
    1 EL
  • Butter in Stücken
    50 g
  • roter Portwein und etwas mehr zum Bestreichen
    80 g
  • Wasser
    150 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Zucker
    2 Prisen
  • Salz
    1 TL
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Walnüsse, gehackt
    50 g
  • Ei
    1
  • Milch
    2 EL
  • Strudelteig (7 einzelne Blätter), z. B. von Henglein
    300 g
  • Feta grob zerbröselt
    150 g
  • Johannisbeer-Gelee
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 604 kcal / 2529 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 1022 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...