Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g água
- 80 g azeite
- 2 c. chá de sal
- 500 g massa tipo fusilli
- 30 g vinagre
- 10 pés de salsa
- 250 g tomate-cereja cortado em metades
- 200 g queijo feta
- 20 g azeitonas pretas s/ caroço
- 2 c. chá de orégãos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2222.3 kJ / 531.2 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de massa com atum e vinagrete de manjericão
30 min
Salada mediterrânica
25min
Salada niçoise
35 min
Salada de massa e grão
25min
Massa cremosa de salmão e alho-francês
35 min
Salada de omelete grega
35 min
Salada de laços com presunto, rúcula e mozarela
40 min
Salada de grão com vinagreta de pimentos
5min
Tagliatelle com cogumelos e cebola
25min
Tagliatelle com cogumelos salteados
40 min
Salada de grão e tomate com molho de hortelã
10min
Salada de grão, tomate e atum com vinagreta de coentros e lima
10min