Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ frango partido aos pedaços
- 100 cebola cortada em quartos
-
2
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 2 cubos de caldo de galinha - 2 cravinhos da Índia
- Água q.b. até perfazer a marca dos 2 litros
- 100 g cenoura cortada em tiras finas
- 100 g ervilhas
- ½ chouriço de carne s/ pele cortado às rodelas
- 50 g arroz p/ risoto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4812.4 kJ / 1150.2 kcal
- Białko
- 46.8 g
- Węglowodany
- 204.5 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 36.8 g
- Sód
- 245.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
45 Min
Coq au vin
35 dk
Canja fresca de Natal
1 Std. 15 Min
Sopa de couve-flor e frango
40 dk
Feijoada
1 Std. 10 Min
Arroz de enchidos e feijão
35 dk
Coelho com feijoca e arroz
1 Std. 10 Min
Canja cremosa
50 Min
Sopa de feijão-verde com farinheira
35 dk
Canja com limão
1sa
Feijoca com entrecosto
1sa
Caldo-verde de feijão branco
40 dk