Cuisses de poulet et riz, sauce au poivron rouge

Cuisses de poulet et riz, sauce au poivron rouge

4.3 84 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
4 portions

Składniki

Les cuisses de poulet et la sauce au poivron rouge
  • d'huile d'olive
    20 g
  • gousses d'ail coupées en deux
    2 - 3
  • d'oignons jaunes coupés en quatre
    200 g
  • de tomates mûres coupées en morceaux
    150 g
  • de poivrons rouges coupés en morceaux
    300 g
  • d'épices à chili (opcjonalnie)
    1 c. à soupe
  • de paprika
    1 c. à soupe
  • de persil frais
    10 g
  • de sucre en poudre
    15 g
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • d'origan déshydraté
    1 ½ c. à café
  • de vinaigre de vin rouge
    20 g
  • de hauts de cuisse de poulet, sans peau
    800 g
  • de bouillon de poule (voir "Conseil(s)")
    250 g
  • de sel
    1 c. à café
Le riz
  • d'eau
    600 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de riz long
    300 g
  • citron jaune coupé en quartiers
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 646 kcal / 2706 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 327 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...