Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les cupcakes
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 140 g de sucre en poudre
- ½ gousse de vanille
- 2 œufs
- 140 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 200 g de lait
- 280 g de farine de blé
- 8 g de levure chimique
- 1 pincée de sel
Le glaçage
-
150
g de framboises fraîches
lub 150 g de framboises surgelées - 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 300 g de mascarpone
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 40 g de stabilisateur alimentaire (opcjonalnie)
- 70 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2073.9 kJ / 495.7 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 187.1 mg
Alternatywne przepisy
Donuts au chocolat
3h 25 min
Crookie chocolat et praliné
16h
Cupcakes aux pistaches
40 Min
Layer cake au lemon curd
5h
Naked cake aux framboises
1h 30 min
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40 Min
Brownies aux noix de pécan
45 min
Gâteau chocolat et dragées chocolat
40 Min
Cupcake aux myrtilles
1h 55min
Crème au beurre à la meringue suisse
50min
Millionnaire shortbread
7 godz. 40 min
Tiramisu à la pâte à tartiner et aux speculoos
6h 30 min