Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolle, tagliate a metà
- 50 g di burro, non salato
- 300 g di barbabietole crude, pelate, a cubetti (2 cm)
- 500 g di acqua
-
1
cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
lub 2 cucchiaini colmi di dado per brodo vegetale in pasta - ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco, in polvere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 cucchiaio di aceto di vino bianco
- 1 pizzico di zucchero
- 1 pizzico di cumino in polvere
- 150 g di panna
- 4 cucchiaini di rafano fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1091 kJ / 261 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di carote e cavolo cappuccio con feta
15 Min
Dahl di zucca
30 Min
Curry di lenticchie
50min
Hummus
10 Min
Zuppa di asparagi e aneto
25min
Zuppa di miso con verdure
40 min
Minestra di patate dolci con spiedino di pollo
30 Min
Crema di barbabietole con quenelle alle erbe aromatiche
1h 10 min
Curry di verdure
1h
Risotto ai porri con mele e formaggio di capra
40 min
Insalata di fagioli e cavolfiore
10 Min
Zuppa d'orzo grigionese
55 Min