Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- ½ Bund frische Dille, Spitzen abgezupft
-
500 - 600
g Fisolen, frisch
lub 500 - 600 g Fisolen, TK -
600 - 700
g heurige Erdäpfel, mit Schale (siehe Variation)
lub 600 - 700 g Erdäpfel, geschält - 500 g Wasser
- 2 - 2 ¾ TL Salz
- 40 g Butter, in Stücken
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 ½ EL Maisstärke
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 100 g Sauerrahm
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Spritzer Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1156 kJ / 276 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fisolengulasch
1h 10 min.
Eiernockerl
30min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50 min.
Erdäpfelgulasch
1h 10 min.
Fiakergulasch
2h 15min
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55 min.
Erdäpfelsalat
1h
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 min.
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55 min.
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10 min.
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 Std. 45 Min
Gefülltes Brathenderl
1h 45 min.