
Urządzenia i Akcesoria
Karfiolsuppe mit Polenta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 Portionen
Składniki
-
Karfiol in Stücken (3-4 cm)200 g
-
Anissamen, ganz1 - 2 TL
-
Kurkuma, gemahlen1 Msp.
-
Salz2 - 2 ½ TL
-
Polenta60 g
-
Wasser750 g
-
Butter in Stücken30 g
-
Ingwer, frisch ca. 1-2 mm1 Scheibe
-
Verjus1 - 2 TL
-
Heidelbeeren, frisch halbiert50 g
-
frische Kräuter, gemischt gehackt1 - 2 EL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
127 kcal /
531 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1233 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Histaminfreundlich
10 Przepisów
Austria
Austria