Karfiolsuppe mit Polenta

Karfiolsuppe mit Polenta

4.1 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 Portionen

Składniki

  • Karfiol in Stücken (3-4 cm)
    200 g
  • Anissamen, ganz
    1 - 2 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    1 Msp.
    1 Msp. Paprikapulver
  • Salz
    2 - 2 ½ TL
  • Polenta
    60 g
  • Wasser
    750 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Ingwer, frisch ca. 1-2 mm
    1 Scheibe
  • Verjus
    1 - 2 TL
  • Heidelbeeren, frisch halbiert
    50 g
  • frische Kräuter, gemischt gehackt
    1 - 2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 127 kcal / 531 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1233 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...