Salade de poulpe sous-vide

Salade de poulpe sous-vide

4.7 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz.
4 portions

Składniki

  • de poulpe les tentacules (2-2,5 cm d'épaisseur)
    600 g
  • de paprika
    1 c. à soupe
  • d'huile d'olive
    60 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • gousses d'ail hachées
    2
  • feuilles de laurier déshydratées
    2
  • d'eau environ, à ajuster si besoin
    1600 g
  • de jus de citron fraîchement pressé (½ citron)
    30 g
  • de carottes coupées en bâtonnets (0,5 x 5 cm)
    120 g
  • d'oignons rouges coupés en deux et émincés (0,5 cm)
    100 g
  • de poivron vert coupé en bâtonnets (0,5 x 5 cm)
    80 g
  • de poivron rouge coupé en bâtonnets (0,5 x 5 cm)
    80 g
  • de vinaigre blanc
    15 g
  • de feuilles de persil frais
    5 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 281 kcal / 1177 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 594 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...