Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 800 g de poulpe entier (voir "Conseil(s)")
- 20 g d'huile d'olive
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1642 kJ / 391 kcal
- Białko
- 65.5 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1646.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de poulpe sous-vide
8u.
Salade de fruits de mer et légumes croquants
3 Std.
Seiche à l'ail et à la coriandre
1h 15 min
Opérette de fruits de mer
1 Std. 40 Min
Tempura de calamars
40 min
Pavé de morue aux légumes-racines en aïoli
55 min
Ragoût de poulpe méditerranéen
1sa 35 dk
Bulots au court-bouillon
2h
Seiche à la sauce tomate
1h 15 min
Rouille
10min
Mijoté de poulpe à la tomate et à la menthe
1h 10 min
Aïoli
10min