Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 800 g de poulpe entier (voir "Conseil(s)")
- 20 g d'huile d'olive
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1642 kJ / 391 kcal
- Białko
- 65.5 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1646.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de poulpe sous-vide
8j
Langoustines au basilic
30min
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
35min
Artichauts marinés à l'italienne
12hod.
Ragoût de poulpe méditerranéen
1h 35 min
Gambas au romarin
40min
Polenta de châtaigne
30min
Coupe dalgona caramel
12h 45min
Mijoté de poulpe à la tomate et à la menthe
1h 10min
Spaghetti aux palourdes et à l'encre de seiche
40min
Tempura de calamars
40min
Rouleaux de printemps aux crevettes et au poisson
1h