Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Butter, kalt
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g Lauch, in Ringen
- 300 g rote Paprika, in Stücken
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 100 g Weißwein, trocken
- 700 g Fischfond
- 3 TL Paprikapulver, edelsüß
- ¼ TL Paprikapulver, rosenscharf
- 30 g Tomatenmark
- 50 g Erdäpfel, festkochend, geschält, in Stücken (1-2 cm)
- 1 - 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 100 g Fenchel, in Streifen (2-3 mm), ohne Strunk
- 75 g Speckwürfel (am besten vom Mangalica)
- 2 - 3 Safranfäden
- 5 - 10 g Weinessig
- 600 - 700 g Fischfilets, ohne Haut (z. B. Wels, Zander, Hecht), in Stücken (4 cm)
- ¼ TL Salz (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2289 kJ / 547 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Geröstete Leber
30min
Dorsch-Curry
35min
Steinpilze sous-vide
30min
Coq au vin
3 Std.
Karpfengulasch
55min
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5h 15min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55min
Saibling nach italienischer Art mit Paprikadip und Fenchelsalat
1h 40min
Gemüsebowl mit Fisch & Kimchisauce
50min
Erdäpfel-Pilz-Suppe mit Knoblauchbrot
50min
Zandergulasch
45min
Blunzen-Erdäpfel-Strudel
1h 15min