Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 60 g de cebolla, en trozos
- 150 g de brócoli, en floretes
- 1 diente de ajo, pelado
- 30 g de aceite
- 250 g de champiñones, en rebanadas
- 120 g de elotes blancos, en lata, escurridos
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
Salsa de poblano
- 300 g de rajas de chile poblano, congeladas
- 120 g de garbanzos cocidos, sin líquido
- 200 g de agua
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 1 diente de ajo, pelado
- 50 g de cebolla, en trozos
- 50 g de nuez de la india
- 8 - 12 tortillas de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2038 kJ / 485 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1187 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tostadas veganas
25 min
Barbacoa de hongos
30min
Tinga de col
35 Min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30min
Hongos al pastor
20 min
Pozole de setas
1h
Entomatadas de jamaica
50min
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30min
Tostadas de setas
30min
Enmoladas rellenas de plátano macho
30min
Tacos de flor de Jamaica
1h
Coctel de champiñones
20 min