Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 60 g de cebolla, en trozos
- 150 g de brócoli, en floretes
- 1 diente de ajo, pelado
- 30 g de aceite
- 250 g de champiñones, en rebanadas
- 120 g de elotes blancos, en lata, escurridos
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
Salsa de poblano
- 300 g de rajas de chile poblano, congeladas
- 120 g de garbanzos cocidos, sin líquido
- 200 g de agua
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 1 diente de ajo, pelado
- 50 g de cebolla, en trozos
- 50 g de nuez de la india
- 8 - 12 tortillas de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2038 kJ / 485 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1187 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Pozole de setas
1u.
Tacos de flor de Jamaica
1u.
Tinga de setas
25min
Tinga de col
35min
Empanadas veganas de espirulina
40min
Tostadas veganas
25min
Tostadas de setas
30min
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40min
Ceviche de pepino y jícama
10min
Entomatadas de jamaica
50min
Barbacoa de hongos
30min