Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de aceite
- 90 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 300 g de jitomate
- 900 g de agua
- 200 g de garbanzos secos, previamente remojados por 8 hrs
- 300 g de nopales, picados
- 3 ramitas de cilantro
- 3 cucharaditas de sal
- 1 chile de árbol seco
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 718 kJ / 171 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de verdolagas
50 min
Mole de olla vegetariano
1 godz.
Pancita de hongos
1 godz.
Enmoladas rellenas de plátano macho
30 min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Sopa de habas
2h
Tinga de col
35 min
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40min
Pozole de setas
1 godz.
Sopa de nopales
45 min
Caldo de habas con nopales
9h
Calabacitas con elote y cilantro
20 min