Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 conejo (aprox. 1000 g) en trozos de 4-5 cm
- 2 hojas de laurel secas
- 8 dientes de ajo
- 20 g de sal gorda
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 1 cucharada de pulpa de pimiento choricero
- 1 cucharada de pimentón
- 1 cucharada de orégano seco
- 1 cucharada de tomillo seco
- ½ cucharada de comino molido
- 100 g de vinagre de vino tinto
- 300 g de vino blanco
- 50 - 100 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1852 kJ / 443 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 2057.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conejo en salsa de naranja y tomillo
50 menit
Tortillas canarias de carnaval
45 Min
Conejo con mojo picón
20 min
Conejo con beicon y zanahorias en dos cocciones
1h 10 min
Conejo en doble cerveza
5h
Pechugas de pollo en escabeche de naranja y romero
8 Std. 35 Min
Papas con costillas y piñas
1j
Sancocho canario con pella de gofio
45 Min
Conejo al chilindrón
1j
Caldo de millo
50 menit
Rabo de ternera a la Maestranza
6h
Potaje canario de berros
45 Min