Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 conejo (aprox. 1000 g) en trozos de 4-5 cm
- 2 hojas de laurel secas
- 8 dientes de ajo
- 20 g de sal gorda
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 1 cucharada de pulpa de pimiento choricero
- 1 cucharada de pimentón
- 1 cucharada de orégano seco
- 1 cucharada de tomillo seco
- ½ cucharada de comino molido
- 100 g de vinagre de vino tinto
- 300 g de vino blanco
- 50 - 100 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1852 kJ / 443 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 2057.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potaje canario de berros
45 min
Conejo asado al chimichurri con guarnición de zanahorias
1u.
Hígado encebollado al vino de Jerez
30min
Langosta asada rellena
45 min
Conejo picante con cebolla roja y cerveza
45 min
Pavo con relleno cremoso de panceta, limón y hierbas
5 godz. 30 min
Fabas con setas de primavera y perdiz (Cocción lenta)
18 Std. 30 Min
Conejo a la sidra
1u.
Conejo con mojo picón
20min
Sancocho canario con pella de gofio
45 min
Costillas con salsa de café
1u.
Mollejas de cordero a la zamorana (Castilla y León)
50min