Urządzenia i Akcesoria
Hexenschaum
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Eiklar3
-
Salz1 Prise
-
Zucker20 - 25 g
-
Vanille, gemahlen1 Msp.
-
15 - 20 g EierlikörRum15 - 20 g
-
Apfelmus (siehe Variation)450 g
-
Marillenmarmelade75 - 85 g
-
Beeren, gemischt, frisch100 g
-
Waffelröllchen (opcjonalnie)8
-
Schokoladenraspeln (opcjonalnie)50 - 70 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
914 kJ /
218 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Omas Apfelkompott mit Honig
20 min
Paprikahendlgulasch mit Zucchinibandnudeln (XXL)
1 godz. 30 min
Marilleneis
15 min
Feigenmus mit Zwetschken und Sherry
1 godz. 5 min
Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant
20 min
Vanillezucker
72 godz.
Zwetschken-Schichtdessert mit Vanillecreme
30 min
Suppe für faule Tage
10 min
Fruchtpudding (aus Resten)
25 min
Salzburger Nockerl
30 min
Apfelpudding
25 min
Omas Apfelkompott
20 min