Urządzenia i Akcesoria
Hexenschaum
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Eiklar3
-
Salz1 Prise
-
Zucker20 - 25 g
-
Vanille, gemahlen1 Msp.
-
15 - 20 g EierlikörRum15 - 20 g
-
Apfelmus (siehe Variation)450 g
-
Marillenmarmelade75 - 85 g
-
Beeren, gemischt, frisch100 g
-
Waffelröllchen (opcjonalnie)8
-
Schokoladenraspeln (opcjonalnie)50 - 70 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
914 kJ /
218 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig
1 godz. 20 min
Menü: Champignoncremesuppe und gefüllte Paprika mit Reis und Tomatensauce
1 godz. 5 min
Marilleneis
15 min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 godz. 20 min
Vanillezucker
72 godz.
Erdbeermarmelade
25 min
Erdbeereis
5 min
Omas Apfelkompott mit Honig
20 min
Osttiroler Blattlstock
3 godz. 30 min
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1 godz.
Omas Apfelkompott
20 min
Champignonsauce
30 min