Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Käse (z. B. Gailtaler Almkäse, siehe Tipp), in Stücken
- 750 g Wasser
- 50 g Kürbiskerne
-
3 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ¾ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 10 g Petersilienblättchen
- 10 g Zitronenmelissenblätter
- 100 g Zwiebeln, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g Butter, in Stücken
- 15 g Weizenmehl, glatt
- 125 g Weißwein
- 200 g Schlagobers, 36% Fett
- 3 - 4 Scheiben Roggenbrot
- 1 EL Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1932 kJ / 461 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Käsesuppe
15 Min
Almkäsesuppe
25 Min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 Min
Leichte Käsesuppe
25 Min
Erdäpfelwirler
1hod.
Paprikaschaumsuppe mit RUPP Enzian Emmentaler
30min
Paprikasuppe
30min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1hod.
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55min
Gebackene Speckknödel
50min
Paradeisersuppe mit Käseknöderl
45 Min
Kaspressknödelsuppe
1hod. 35min