Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Käse (z. B. Gailtaler Almkäse, siehe Tipp), in Stücken
- 750 g Wasser
- 50 g Kürbiskerne
-
3 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ¾ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 10 g Petersilienblättchen
- 10 g Zitronenmelissenblätter
- 100 g Zwiebeln, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g Butter, in Stücken
- 15 g Weizenmehl, glatt
- 125 g Weißwein
- 200 g Schlagobers, 36% Fett
- 3 - 4 Scheiben Roggenbrot
- 1 EL Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1932 kJ / 461 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräutersuppe mit Blätterteigstangerl
50 min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 min
Paprikaschaumsuppe mit RUPP Enzian Emmentaler
30 min
Almkäsesuppe
25 min
Paradeisersuppe mit Käseknöderl
45min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55 min
Aromatische Kressesuppe
30 min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45min
Leichte Käsesuppe
25 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.
Kaspressknödelsuppe
1sa 35 dk